Döden har sitt pris

Döden har sitt pris är namnet på uppföljaren till boken Livet har sitt pris som kom ut i augusti 2013. Döden har sitt pris kom ut i september 2016 i begränsad upplaga. En officiell upplaga kommer ut under våren 2017 på Bonnierägda TypeandTell. Även denna berättelsen handlar om poliserna Michael Lundell och Mirka Salo.

En natt sprängs en serbisk lastbil som förvandlas till ett eldhav vid Netto i Hässleholm. I förarhytten hittas en skjuten man. Poliserna Michael Lundell och Mirka Salo, som arbetar tillsammans på den nya enhet som har till uppgift att bekämpa den grövsta organiserade brottsligheten, kopplas in på fallet.

Utredningen leder dem till Bosnien där Lundell upplevt fasansfulla händelser under sin tid i internationell tjänst. En bild han får se chockar honom och ställer tillvaron på ända. Salo brottas med svårigheter i privatlivet. Är hennes sambo verkligen den han utger sig för att vara? Vem sprängde egentligen lastbilen? Och varför sköts mannen i förarhytten? Utmaningarna Lundell ställs inför, blir inte lättare av en problematisk relation till hustrun och sonen. 

Boken kan köpas här:

Bokshop